Sukukokous voi siirtyä

Vuoden 2019 sukukokouksessa päätimme, että tämän vuoden sukukokous pidetään Paltamossa Kainuun Opistolla 1. – 2.8. Koronapandemia voi kuitenkin muuttaa tilannetta, sillä Suomen hallitus on antanut suosituksia ja ohjeita, kuten kokoontumisrajoituksia ja suosituksia riskiryhmäläisille, joita ovat mm. yli 70-vuotiaat. Rajoitukset ovat ikääntyneiden osalta vielä voimassa.

Sukuseuroja koskevan yhdistyslain mukaan yhdistysten jäseniä on kohdeltava tasa-arvoisesti ja jäsenillä on oltava yhdenmukaiset vaikuttamismahdollisuudet yhdistyksen toimintaan. Sukuseuran
jäsenten vaikutusmahdollisuus toteutuu seuran sukukokouksessa. Seurassamme on jäseniä kaikkialta Suomesta ja myös ulkomailta, ja tällä hetkellä voimassa olevat suositukset ja ohjeet rajoittavat jäsentemme tasaarvoista osallistumista kokoukseen. Tästä syystä kokousta voidaan joutua siirtämään suunnitellusta, jollei tilanne olellisesti muutu.

Sukuseurojen Keskusliitto on nettisivuillaan (https://www.suvut.fi/ajankohtaista/kokousten-siirtaminen-poikkeustilan-aikana/) julkaissut ohjeet, joiden mukaan sukukokous on siirrettävä koronarajoitusten jälkeiseen aikaan tai ensi vuoteen, jos rajoitukset jatkuvat pitkään. Seuramme
säännöt ja voimassa oleva poikkeuslaki sallivat vuosikokousten siirtämisen syyskuun loppuun asti, mutta eivät kauemmas. Siksi seuran hallitus on toukokuun loppupuolella pitämässään sähköpostikokouksessa päättänyt, että sukukokous voidaan siirtää koronarajoitusten jälkeiseen aikaan joko myöhäisempään ajankohtaan tänä vuonna tai ensi vuodelle. Jos rajoitukset poistuvat ennen elokuuta ja jos siitä saadaan tieto riittävän ajoissa, kokous voidaan pitää sovittuna aikana elokuun alussa, mutta yksipäiväisenä.

Seuran hallitus tiedottaa asiasta kesäkuun loppupuolella kaikille jäsenille joko kirjeenä tai sähköpostina. Sukukokouksen kokouskutsu lähetetään joka tapauksessa normaalisti sääntöjemme mukaan neljä (4) viikkoa ennen kokousta kaikille jäsenille, sitten kun kokouksen ajankohta tiedetään.

Sukuseuran jäsenlehti Tervakset julkaistaan normaalisti joulun alla, ja tähän lehteen hallitus toivoo runsaasti juttuja jäseniltä.

---------------------------------------------------------------

Jäsenet saavat tarkennetun kutsun oman valintansa mukaisesti maapostilla tai sähköpostilla kesäkuussa. Muistathan päivittää osoite- ja sähköpostin yhteystietosi, jotta viestimme tavoittavat Sinut.

Tyhjennä sähköpostisi tarpeettomista viesteistä, että yhteydenottomme mahtuu sähköiseen postilaatikkoosi.